Byr på nordnorsk hockeystemning

Foto: Narvik Hockey

Stemningen på tribunen i Nordkraft arena er viden kjent. Nå skal den gjenskapes utendørs – til Arctic Race. Det er også et ønske å måle krefter med tidligere verdensmester på sykkel Dag Otto Lauritzen.

Søndag 18. august står hockeyklubben klar når Arctic Race-sirkuset inntar rundløypa i Narvik. (Se eget arr. på Facebook)

– Vi rigger oss til på fotballbanen der løypa går inn i Hamsuns vei, sier nestleder i Narvik Hockey Bjørn Tormod Nilsen.

Planene er enda åpne, men de satser på grilling og masse folk.

Skyter Dag Otto hardere enn ørnene?

– Vi rigger også til med mål og skuddradar, så vi kan ha skuddkonkurranse. Det hadde vært artig om Dag Otto tar utfordringen og vil måle krefter med ørnene fra nord noen uker før starten vår i Get, sier Nilsen.

Han legger til at dette ikke er et arrangement utelukkende for hockeyklubben.

– Alle som er interessert i hockey og vil være med på å vise oss frem er hjertelig velkommen. Ta med både Arctic Eagles-flagg og norske flagg. Vi skal vises på tv, sier han.

I 2015 målte Dag Otto krefter med spinningdamene i Kjeldebotn. (Foto: Annhild Skoglund)

– Harstad, kom og bli med

Arctic Race handler om Nord-Norge. Det gjør også Arctic Eagles. De inviterer derfor Harstad Hockey og alle andre hockeyinteresserte til å bli med på arrangementet.

– Vi har et godt samarbeid, og det er artig at de inviterer oss med. Jeg oppfordrer så mange som mulig til å ta turen fra Harstad for å vise frem både nordnorsk hockey og nordnorsk stemning, sier Ludvig Forthun, styreleder i Harstad Hockey.

En oppfordring til Harstad og resten av regionen har tidligere også kommet fra Knut Eirik Dybdal og Thor Hushovd.

Arctic Race Of Noway - Stage 4 : Sortland / Harstad © A.S.O./ P.Hympendahl
Arctic Race of Norway samler mange langs løypa. © A.S.O./ P.Hympendahl