Alt henger sammen

Vise tre ansatte i Sparebanken Narvik

At Arctic Race of Norway nok en gang kommer til Narvik, har alt å si for utviklingen av byen. Det mener studentene og sommervikarene i Sparebanken Narvik, Terese Soleng Bertnes og Christian Os Øverland.

Skal man trives på en plass, må tilbudet være på plass. Det mener PH Larsen, Terese Soleng Bertnes og Christian Os Øverland i Sparebanken Narvik.

Til daglig studerer Terese økonomi og skal også starte opp på ingeniørstudiet i Tromsø til høsten. Christian studerer økonomi på 3. året på UIT Narvik. Begge er fra Narvik og mener at store arrangementer og aktiviteter avler mer aktivitet.

– De siste årene har det vært mer aktivitet og engasjement i Narvik. Det smitter og gjør noe med oss som bor her, sier Christian.

– Når noe skjer, så er vi klare. Et eksempel er når vi leverte VM-søknaden. Det var jo 10.000 mennesker i sentrum som feiret fordi vi hadde levert en søknad. Det var ikke bare innbyggere fra Narvik, men innbyggere i hele regionen. Det sier jo sitt, sier han.

En plass å trives

-Å bo i nord er både vilt, variert og vakkert. Men det å trives i hverdagen handler om mer enn bare fin natur og vakkert arktisk lys, mener PH Larsen, markedsansvarlig i Sparebanken Narvik.

Et sosiale og kulturelt tilbud, gode jobber, vekst og utvikling i samfunnet må være på plass for å trives.

– Det handler om bolyst – og at vi som bor i regionen har gode jobber vi både trives og utvikles i. Det er også viktig at det at det sosiale og kulturelle tilbudet er på plass, og at man føler og ser at det er utvikling og vekst i lokalsamfunnet.

– Dette er jo noe vi i Sparebanken Narvik synes er veldig viktig derfor har vi valgt å være offisiell vertskapspartner til ARN Narvik.

Larsen mener at et arrangement som Arctic Race of Norway kan bli en fantastisk folkefest.

-Tv -bildene fra dette sendes ut til 190 land og gir muligheter til å fortelle hele verden hvor bra vi har det her i nord. Det er knallgod markedsføring, som vil gjøre oss som bor her stolte, og forhåpentligvis vil gi både folk fra regionen og langveisfarende lyst til å besøke oss.

Ser til Narvik

Å bosette seg i Narvik er langt fra utenkelig for Terese og Christian.

– Jeg kunne godt tenke meg å flytte tilbake til Narvik etter studiene, sier Terese.

For Christian er det ikke tenkelig å flytte fra Narvik.

-Jeg koser meg skikkelig her. Flere unge flytter for å studere, men etter noen år så kommer mange tilbake igjen. Narvik i hjertet mitt, sier han.

Til tross for store arrangementer, så er det mye alle vi som bor her kan gjøre for å framsnakke regionen vår.

-Vi har det utrolig fint her, men det er fort å bli hjemmeblind. Derfor er det viktig å framsnakke alt det som er positivt der man kan, oppfordrer Christian.

-Man kan bruke de kanalene som er tilgjengelig. For eksempel kan man legge ut bilder på Instagram. Det finnes mange fine bilder av Narvik, men bilder er ferskvare og må oppdateres, sier Terese.

Narvik har alt, men vi må jobbe videre med gode arrangementer og god stemning.

For Narvik er ikke en bortgjemt liten by. Tvert om.

-Vi har alt her. Narvik er mer enn en liten by i Nord-Norge. Den er up and coming, og fortsetter det i den positive driven vi er i nå, så blir det bare å balle på seg, avslutter Terese.